Este Adevarul un concept?

conceptul de adevar

E o nebunie cum conceptele noastre despre adevăr, oricât de reale ar putea fi și oricât de mult rezonează cu noi, se transformă complet când ajungem să le ȘTIM ca fiind diferite de ceea ce credeam in trecut. E ca și cum nu le-am știut cu adevărat înainte, și am pretins că știm, până când esența lor adevărată, nedefinită, non-conceptuală te-a lovit în față. E drăguț.
 

De exemplu, putem să "știm" că prezentul este tot ce există , ne place să spunem prietenilor asta, dar oare este mai mult o filozofie pe care ne-o tot repetăm în capetele noastre sau suntem capabili să "știm" dincolo de conceptul prezentului?

Dacă te întreb dacă știi cum arată o frunză o să știi, nu? Deci adevărul tău este că ai in cap imaginea unei frunze, nu? Ok, atunci te invit să admiri poza de mai sus și să vezi "9 concepte despre adevăr" . Care din ele era adevărul?

Dacă "știm" că suntem toți la fel, atunci cum justificăm motivele pentru care judecăm și punem etichete altora până în punctul în care persoana rămâne doar o etichetă?

 

Începi să te prinzi? Primul pas spre ințelepciune este să recunoaștem când creierul luptă împotriva noastră. Deși suntem siguri că știm "adevăruri greșite", mintea poate fi un expert în folosirea intelectului pentru încețoșarea lucrurilor simple.

Te provoc să iți revizuiești conceptele majore la care ai aderat. Acestea pot fi "Unicitatea", "Totul este Iubire", "Neantul", "Spiritualitate", "Nu ești gândurile tale", "Viața este o iluzie" sau "Puterea Prezentului" și să conștientizezi cat de mult din ele este zgomot (mental blabber) și cât de mult simți și trăiești.

Pot să văd la mine și altele;). Dacă ești cu adevărat pregătit să le aprofundezi, acesta trebuie să fie începutul unei lupte interne cu multe preconcepții care se ascundeau în colțurile mintii tale.

Creierului îi place să creeze concepte noi pentru a ne face să ne simțim unici, autentici și mai ales deștepți.

Dacă ai avut răbdarea să citești până aici înseamnă că ești interesat și iți dedici timpul dezvoltării personale. Atunci suntem pe același drum. Doar dacă suntem dispuși să învățăm ce mecanisme are creierul o să reușim să înțelegem ADEVĂRUL.

Tot ce trebuie să faci este să rămâi deschis la minte și atent pe parcursul procesului de auto descoperire fără să te identifici cu concepte, definiții și etichete. Asta te va duce un pas mai aproape de descoperirea propriul potențial.

Articole Recomandate: 

Ce este inteligența emoțională(EI sau EQ): Cum să iți crești inteligența emoțională?

cresterea inteligentei emotionale

Experții în psihologie și managementul afacerilor sunt de acord; testele IQ de modă veche nu sunt indicatori clari ai potențialului uman. În timp ce modul de utilizare a matematicii, a logicii și a limbajului pot fi privite ca unități de măsură pentru IQ, implicațiile inteligenței emoționale nu pot fi ignorate.

Categorie: 

Ai ceva de comentat?