Lentile de contact destepte de la o firma parte din Alphabet

lentile de contact destepte

De la anunțul Google de restructurare sub numele "Alphabet" până la sfârșitul anului, nu am mai auzit multe despre asta. Probabil, există o mulțime de piese în mișcare ce trebuie rezolvate pe plan intern, iar presa nu a fost invitată la aceste conversații.

Dar pe 21 august am văzut pentru prima dată cum va arăta o companie deținută de Alphabet de la președintele Alphabet Sergey Brin: o versiune de sine stătătoare a echipei Google care se ocupă de științele vieții, grupul însărcinat inițial cu incorporarea de tehnologii de monitorizare a corpului într-o lentilă de contact.

Acest grup a fost menționat în mod expres în anunțul inițial de creare a companiei Alphabet la lui Larry Page, CEO și co-fondator al Google. Cu puține speculații, ne putem aștepta acum la alte grupuri menționate în mod explicit să devină companii de sine stătătoare sub aripa uriașului Alphabet, și anume Calico, care reprezintă lupta Google împotriva îmbătrânirii.

Un alt proiect Google X menționat a fost Proiectul Aripă ( Project Wing), un concurent pentru serviciile de livrare de colete cu drone al firmei Amazon.

Noua companie care se va ocupa cu științele vieții va fi condusă de CEO Andy Conrad, care a condus echipa din 2013. În trecut, acesta a fost manager de proiecte în sectorul privat, a creat în 2005 cu deținatorul Dole Food Company, David Murdock, o superputere în domeniul cercetărilor de sănătate numită Campusul de Cercetare Carolina de Nord (http://dhmri.org/). De asemenea, a co-fondat Institutului National de Genetica, in SUA, în 1991 și a construit noul test HIV.

Brin declara că laboratorul va duce proiectele de la primele cercetări până la teste clinice  și va căuta să "transforme modul în care detectăm, prevenim și gestionăm o boală." Până în prezent, spune Brin, grupul a creat o platformă de nanodiagnostică și un monitor cardiac și de activitate. Să vedem ce fac acum.

Mai jos ai postul publicat de Sergey Brin pe pagina sa de Google+ pe 21 august:

"Acum 3 ani am lansat un proiect pentru a pune un calculator în interiorul unei lentile de contact - o problemă tehnică foarte provocatoare cu o aplicabilitate importantă pentru sănătate. În timp ce eu sunt încântat de progresul acestui proiect, n-aș fi putut să îmi imaginez potențialul în care a crescut al inițiativei -- o echipă de științele vieții, cu misiunea de a dezvolta noi tehnologii pentru a face asistența medicală mai proactivă. Eforturile au dat naștere unei platforme de nanodiagnostică, unui monitor cardiac și de activitate și un studiu de bază.

Este o întreprindere uriașă și sunt încântat să vă anunț că echipa de științele vieții este acum gata pentru a absolvi de la laboratorul nostru X și să devină o companie de sine stătătoare sub Alphabet, cu Andy Conrad ca CEO. În timp ce structura de raportare va fi diferită, scopul lor rămâne același. Vor continua să lucreze cu alte companii de științe ale vieții pentru a trece noi tehnologii de la stadiul incipient de cercetare și dezvoltare la teste clinice -- și, cu speranță - să transforme modul în care detectăm, prevenim și gestionăm bolile.

Echipa este relativ nouă, dar foarte diversificată, incluzând ingineri de software, oncologi și experți în optică. Aceasta este tipul de companie care sperăm că va prospera ca parte din Alphabet și abia aștept să văd ce vor face în continuare."

Articole Recomandate: 
Categorie: 

Ai ceva de comentat?