Usturoiul te scapă de bătături și vindecă negii 100%

usturoi-vindeca-negi-bataturi

În primul studiu de acest fel, usturoiul a avut rezultate remarcabile în vindecarea negilor și a bătăturilor.

Un studiu clinic publicat în Jurnalul Internațional de Dermatologie, intitulat "Efectul vindecător al extractului de usturoi asupra negilor și a bătăturilor" dezvăluie proprietățile uimitoare de vindecare ale extractului de usturoi în vindecarea celor mai comune veruci și bătături.

Negii sunt cauzați de virusul uman papilloma (HPV), și bătăturile făcute prin frecare sau presiune. Acestea sunt unele dintre cele mai comune condiții întâlnite astăzi în practica dermatologică.

În noul studiu, usturoiul decojit a fost procesat pentru a produce un extract bazat pe apă sau grăsimi. Un total de douăzeci și opt de pacienți cu 2-96 negi, nouă pacienți cu 1-2 bătături și un grup de control format din cinci pacienți cu 7-35 veruci au fost înrolați în studiu.

Designul studiului a implicat următoarea metodologie:

În prima etapă a studiului, un extract de usturoi bazat pe apă a fost aplicat de două ori pe zi pe negi la 5 pacienți cu 3-5 negi.
În a doua etapă, 23 de pacienți cu 2-96 negi(toate pe mâini, cu excepția a doi din pacienți) și nouă pacienți cu 1-2 bătături la picioare au fost tratați prin aplicarea unui extract de usturoi liposolubil de două ori pe zi.

Un grup de control, inclusiv doi pacienți cu negi și doi cu bătături, au fost tratați cu o soluție din cloroform și metanol în proporție 2:1 pentru o perioadă de 20 de zile pentru a elimina posibilitatea ca rezultatele tratamentului să fie afectate de către solvent.

Rezultatele tratamentului au fost raportate după cum urmează:

Extract de usturoi bazat pe apă: Cinci cazuri au primit extrasul de usturoi apos timp de 30-40 de zile, care au avut ca rezultat dispariția negilor mici și îmbunătățirea parțială a negilor mari. Tratamentul cu extractul apos de usturoi a avut nevoie de o perioadă mai mare de 2 luni pentru a obține recuperarea parțială la pacienții examinați.

Extractul liposolubil de usturoi: Douăzeci și trei de pacienți cu 2-96 de negi și nouă pacienți cu 1-2 bătături au fost tratați prin aplicarea extractului lipidic. în acest grup, recuperarea completă a fost observată în toate cazurile, cu veruci după 1-2 săptămâni de tratament. Șapte din nouă pacienți cu bătături s-au vindecat complet, în timp în două din cazuri recuperarea nu a fost integrală cu nici o îmbunătățire după continuarea tratamentului. Perioada de tratament a bătăturilor în acest grup a fost între 10 și 20 de zile.

Cloroform:metanol (grupul de control): Grupul de control nu a arătat semne de îmbunătățire.

Aceste rezultate ale studiului relevă în mod clar că extractul liposolubil de usturoi are un mare potențial de vindecare a acestor condiții dermatologice comune, cu recuperare de 100% la cei cu negi și 80% la cei cu bătături.

Cercetătorii au oferit detalii cu privire la implicațiile concluziilor studiului lor prin evidențierea rezultatelor relativ inferioare obținute prin tratamente convenționale:

"Tratamentul curent pentru negi în clinicile noastre include: electrocauter, crioterapia sau tratament cheratolitic. Aceste abordări nu sunt pe deplin de succes, iar în unele cazuri negii au reapărut. în studiul nostru, după tratamentul cu extract de usturoi negii nu au reapărut la verificări ulterioare, în perioada de observație de 3-4 luni. Eliminarea bătăturilor prin chirurgie, care este practica în cele mai multe clinici, poate fi o experiență dureroasă și costisitoare. Tratamentul cu extract de usturoi pare a fi o modalitate mult mai convenabilă."

În cele din urmă, cercetătorii au identificat următoarele patru mecanisme posibile anti-negi și anti-bătături ale usturoiului:

1. Anti-viral - virusul HPV este cauza principală a negilor comuni. Proprietățile anti-virale ale usturoiului sunt bine stabilite.
2.Antitumorale - negii sunt de fapt creșteri asociate cu virusul HPV, spre deosebire de tumori benigne. Usturoiul a fost descoperit că distruge o gamă largă de celule canceroase.
3. Modulator imunitar - Cercetătorii au remarcat că în timp ce activitatea mecanismul usturoiului anti-negi și anti-bătături este o necunoscută, "îmbunătățirea răspunsurilor imunologice provocate de usturoi poate fi responsabil."
4. Activitatea fibrinolitică - Cercetătorii au observat: "Aplicarea de extract de usturoi pe o bătătură a cauzat îndepărtarea bătăturii. Se pare că din cauza efectului fibrinolitic al usturoiului, țesutul înconjurător al capsulei bătăturii a fost lizat și capsula a fost separată de țesutul principal."

 

Sursa:  Healing effect of garlic extract on warts and corns - Dehghani - International Journal of Dermatology

Articole Recomandate: 
Categorie: 

Ai ceva de comentat?